Försöksuppsättning för Fermentation av baljväxter med multiparametrar
Aktuellt

Fermenterade linser – spännande produktutveckling

Vi gillar surkål, och vi gillar baljväxter – så varför inte testa att göra det bästa av de båda. Fermenterade linser, massor av snälla mjölksyrabakterier, fulla av protein och kostfibrer. Snart på en tallrik nära dig??

Dela gärna!

Fermentation av linser, det bubblar rejält.

Fermentation av linser, det bubblar rejält.

Det finns få saker som är så spännande som strategisk produktutveckling inom ett helt nytt produktområde. Och vad kunde väl vara bättre än nyttiga svenskodlade ekologiska linser från www.nordiskravara.se  som fermenterats på naturligt väg med mjölksyrabakterier.  Försöken pågår succesivt under 2023 och innebär både framsteg och bakslag. Spännande att både konsistens och smak kan bli så olika när  linserna verkar vara nästan identiska.

Hur smakar det då? Oliver tyckte någon. Som kokta linser men med ett behagligt tuggmotstånd sa en annan. Vi tror att de fermenterade linserna passar utmärkt i en matig sallad där syran och fibrerna sannolikt ger en mycket bra mättnadskänsla.

Du kanske också är intresserad av

  • Aktuellt

    Maj 2024 - nu lanserar vi en sommarfräsch produkt. Fermenterad morot kryddad med ingefära är en härlig smakkombination där den krispiga moroten får en känsla av citrus från ingefäran. Morot ingefära passar både i smoothies och till sommarsalladen. Du hittar den i välsorterade livsmedelsbutiker, framför allt större ICA butiker som har våra andra produkter. Morot ingefära går även att köpa online hos https://ekologiskfrukt.se/ .

  • Aktuellt, Fermenteringsfakta

    Är du nyfiken på att göra egen surkål (eller kimchi, eller gurka)? Undrar du hur man kan äta surkål eller hur länge den håller? Här har vi samlat ett gäng av de vanligaste frågorna och ger lite korta svar. Vill du ha djupare info är det bara att klicka sig vidare.

  • Aktuellt, Tips & inspiration

    Förmodligen värdens bästa tillbehör till glögg. Låter det märkligt?? Det är faktiskt inte så konstigt - den söta och krispiga pepparkakan balanseras av den syrliga och krispiga surkålen, allt hålls samman av en krämig färskost. Garanterat en snackis på glöggminglet - och det bästa av allt - den är inte bara god - den är så nyttig så man kan ta två utan att det gör något......