Aktuellt hos Tistelvind

Här försöker vi ge en bild av hur livet är för ett litet livsmedelsföretag och den förändringsresa som vi är inne i. Vi köpte Tistelvind hösten 2020 med ambitionen att lyfta fermenterade grönsaker och nå ut till ännu fler konsumenter och kunder. Dessutom vill vi samverka och samarbeta med forskare och utveckla nya produkter och processer. Häng med!

 • Aktuellt

  Maj 2024 - nu lanserar vi en sommarfräsch produkt. Fermenterad morot kryddad med ingefära är en härlig smakkombination där den krispiga moroten får en känsla av citrus från ingefäran. Morot ingefära passar både i smoothies och till sommarsalladen. Du hittar den i välsorterade livsmedelsbutiker, framför allt större ICA butiker som har våra andra produkter. Morot ingefära går även att köpa online hos https://ekologiskfrukt.se/ .

  12 juni 2024

 • Aktuellt, Fermenteringsfakta

  Är du nyfiken på att göra egen surkål (eller kimchi, eller gurka)? Undrar du hur man kan äta surkål eller hur länge den håller? Här har vi samlat ett gäng av de vanligaste frågorna och ger lite korta svar. Vill du ha djupare info är det bara att klicka sig vidare.

  12 juni 2024

 • Aktuellt, Tips & inspiration

  Förmodligen värdens bästa tillbehör till glögg. Låter det märkligt?? Det är faktiskt inte så konstigt - den söta och krispiga pepparkakan balanseras av den syrliga och krispiga surkålen, allt hålls samman av en krämig färskost. Garanterat en snackis på glöggminglet - och det bästa av allt - den är inte bara god - den är så nyttig så man kan ta två utan att det gör något......

  12 december 2023

 • Aktuellt, Tips & inspiration

  Hur gör man om man vill börja äta fermenterade produkter men inte riktigt är van vid den syrliga smaken? Här kommer några förslag hur du kan göra det enklare att skaffa en ny vana.

  25 oktober 2023

 • Aktuellt, Sponsring och samarbeten

  Vad är det första man tänker på om man ska springa 42 kilometer och genomföra en teaterföreställning - förmodligen inte surkål. Men det var vad vi sponsrade Teater Slava med.

  22 oktober 2023

 • Aktuellt, Fermenteringsfakta

  I opastöriserad surkål och andra fermenterade produkter finns det många bakterier, väldigt, väldigt många.

  18 oktober 2023

 • Aktuellt, Fermenteringsfakta

  Vi får ofta frågan vilka bakteriestammar som finns i vår surkål. Det finns det ett stort antal stammar av olika mikroorganismer, vilka dessa är varierar dock över tid men med hjälp av en DNA-analys man kan säga lite om dem.

  18 oktober 2023

 • Aktuellt, Fermenteringsfakta

  Har du funderat på vad som händer när man fermenterar grönsaker??. Fermentering är en komplex och lite bångstyrig verksamhet samtidigt som det är en fascinerande biologisk process. Här försöker vi beskriva steg för steg vad som händer under fermentationen.

  18 oktober 2023

 • Aktuellt

  Vilka butiker säljer Tistelvinds produkter?? - Är den vanligaste frågan vi får. Vi önskar att vi kunde ge ett rakt svar på den frågan men så enkelt är det tyvärr inte.

  19 september 2023

 • Aktuellt

  Visste du att surkålens dag inträffar den 18 september. Det firar naturligtvis vi på Tistelvind med att stort Jipiiii.

  18 september 2023

 • Aktuellt

  Nu blir det enklare för dig som vill använda bilder av våra fina burkar.

  14 september 2023

 • Aktuellt

  Vitlöken i vår kimchi har inte rest lång så lång väg. Den kommer från Sjökumla gård utanför Motala där Adam Paulsson odlar och skördar vitlök.

  14 september 2023

 • Aktuellt

  Vi gillar surkål, och vi gillar baljväxter – så varför inte testa att göra det bästa av de båda. Fermenterade linser, massor av snälla mjölksyrabakterier, fulla av protein och kostfibrer. Snart på en tallrik nära dig??

  11 september 2023

 • Aktuellt

  September och oktober är hektiska månader, nu skördas kålen och vi lägger in tonvis med surkål och Kimchi

  10 september 2023

 • Aktuellt

  Nyplanterade kålplantor ser inte mycket ut för världen men om några månader kommer de här små plantorna vara meterstora med ett kålhuvud på upp till 8 kg.

  2 juni 2023