Aktuellt hos Tistelvind
Här försöker vi ge en bild av hur livet är för ett litet livsmedelsföretag och den förändringsresa som vi är inne i. Vi köpte Tistelvind hösten 2020 med ambitionen att lyfta fermenterade grönsaker och nå ut till ännu fler konsumenter och kunder. Dessutom vill vi samverka och samarbeta med forskare och utveckla nya produkter och processer. Häng med!
Aktuellt, Tips & inspiration
Hur gör man om man vill börja äta fermenterade produkter men inte riktigt är van vid den syrliga smaken? Här kommer några förslag hur du kan göra det enklare att skaffa en ny vana.
25 oktober 2023
Aktuellt, Sponsring och samarbeten
Vad är det första man tänker på om man ska springa 42 kilometer och genomföra en teaterföreställning - förmodligen inte surkål. Men det var vad vi sponsrade Teater Slava med.
22 oktober 2023
Aktuellt, Fermenteringsfakta
I opastöriserad surkål och andra fermenterade produkter finns det många bakterier, väldigt, väldigt många.
18 oktober 2023
Aktuellt, Fermenteringsfakta
Vi får ofta frågan vilka bakteriestammar som finns i vår surkål. Det finns det ett stort antal stammar av olika mikroorganismer, vilka dessa är varierar dock över tid men med hjälp av en DNA-analys man kan säga lite om dem.
18 oktober 2023
Aktuellt, Fermenteringsfakta
Har du funderat på vad som händer när man fermenterar grönsaker??. Fermentering är en komplex och lite bångstyrig verksamhet samtidigt som det är en fascinerande biologisk process. Här försöker vi beskriva steg för steg vad som händer under fermentationen.
18 oktober 2023
Aktuellt
Vilka butiker säljer Tistelvinds produkter?? - Är den vanligaste frågan vi får. Vi önskar att vi kunde ge ett rakt svar på den frågan men så enkelt är det tyvärr inte.
19 september 2023
Aktuellt
Visste du att surkålens dag inträffar den 18 september. Det firar naturligtvis vi på Tistelvind med att stort Jipiiii.
18 september 2023
Aktuellt
Nu blir det enklare för dig som vill använda bilder av våra fina burkar.
14 september 2023
Aktuellt
Vitlöken i vår kimchi har inte rest lång så lång väg. Den kommer från Sjökumla gård utanför Motala där Adam Paulsson odlar och skördar vitlök.
14 september 2023
Aktuellt
Vi gillar surkål, och vi gillar baljväxter – så varför inte testa att göra det bästa av de båda. Fermenterade linser, massor av snälla mjölksyrabakterier, fulla av protein och kostfibrer. Snart på en tallrik nära dig??
11 september 2023
Aktuellt
September och oktober är hektiska månader, nu skördas kålen och vi lägger in tonvis med surkål och Kimchi
10 september 2023
Aktuellt
Nyplanterade kålplantor ser inte mycket ut för världen men om några månader kommer de här små plantorna vara meterstora med ett kålhuvud på upp till 8 kg.
2 juni 2023