Pepparkaka med färskost och surkål - värdens bästa glöggtillbehör!
Aktuellt, Tips & inspiration

Pepparkaka med surkål – det går ju inte

Förmodligen värdens bästa tillbehör till glögg. Låter det märkligt?? Det är faktiskt inte så konstigt - den söta och krispiga pepparkakan balanseras av den syrliga och krispiga surkålen, allt hålls samman av en krämig färskost. Garanterat en snackis på glöggminglet - och det bästa av allt - den är inte bara god - den är så nyttig så man kan ta två utan att det gör något......

Dela gärna!

Pepparkaka med Surkål och färskost

Ett enklare glöggmingel är svårt att hitta, tänk bara på att inte göra den i förväg, pepparkakan tappar lätt krispet om den får stå med färskost på.

Du behöver

  • Pepparkakor, helst en mindre typ och gärna många
  • Färskost, typ Philadelphia
  • Opastöriserad surkål (din egen, Tistelvinds original eller Tistelvinds Okryddade)

Gör så här

  • Bred på en rejäl klick färskost på pepparkakan
  • Toppa med en ordentlig hög surkål
  • Ät upp hela på en gång, fundera på vad som händer med smakerna i munnen
  • Berätta för gästerna att det finns upp till  100 miljoner snälla bakterier per gram produkt, (1 msk = 15 gram), din mage kommer älska dig!

Du kanske också är intresserad av

  • Aktuellt, Tips & inspiration

    Hur gör man om man vill börja äta fermenterade produkter men inte riktigt är van vid den syrliga smaken? Här kommer några förslag hur du kan göra det enklare att skaffa en ny vana.

  • Aktuellt, Sponsring och samarbeten

    Vad är det första man tänker på om man ska springa 42 kilometer och genomföra en teaterföreställning - förmodligen inte surkål. Men det var vad vi sponsrade Teater Slava med.

  • Aktuellt, Fermenteringsfakta

    I opastöriserad surkål och andra fermenterade produkter finns det många bakterier, väldigt, väldigt många.