Nätsäckar med skördad vitlök hänger under tak för att torkas innan de delas och skalas.
Aktuellt

Vitlöken skördas – i Motala

Vitlöken i vår kimchi har inte rest lång så lång väg. Den kommer från Sjökumla gård utanför Motala där Adam Paulsson odlar och skördar vitlök.

Dela gärna!

Kimchi är en koreansk fermenterad sallad med mycket smak från ingefära, chili och vitlök.  I Tistelvinds Kimchi kommer vitlöken från Adam Paulsson på Sjökumla gård som odlar, torkar och skalar några hundra kilo vitlök åt oss varje år.  I samarbetet med Adam har vi tillsammans definierat vilka egenskaper hos vitlöken som är viktiga. Vitlöken ska gå lätt att dela, klyftorna ska vara lättskalade men utseendet är inte så viktigt. Vi hackar ned dem i vår kryddblandning. Samarbetet gör att vi tillsammans tagit fram en har en bra kvalitetsstandard för en bra lök.

Du kanske också är intresserad av

  • Aktuellt, Tips & inspiration

    Förmodligen värdens bästa tillbehör till glögg. Låter det märkligt?? Det är faktiskt inte så konstigt - den söta och krispiga pepparkakan balanseras av den syrliga och krispiga surkålen, allt hålls samman av en krämig färskost. Garanterat en snackis på glöggminglet - och det bästa av allt - den är inte bara god - den är så nyttig så man kan ta två utan att det gör något......

  • Aktuellt, Tips & inspiration

    Hur gör man om man vill börja äta fermenterade produkter men inte riktigt är van vid den syrliga smaken? Här kommer några förslag hur du kan göra det enklare att skaffa en ny vana.

  • Aktuellt, Sponsring och samarbeten

    Vad är det första man tänker på om man ska springa 42 kilometer och genomföra en teaterföreställning - förmodligen inte surkål. Men det var vad vi sponsrade Teater Slava med.