Nätsäckar med skördad vitlök hänger under tak för att torkas innan de delas och skalas.
Aktuellt

Vitlöken skördas – i Motala

Vitlöken i vår kimchi har inte rest lång så lång väg. Den kommer från Sjökumla gård utanför Motala där Adam Paulsson odlar och skördar vitlök.

Dela gärna!

Kimchi är en koreansk fermenterad sallad med mycket smak från ingefära, chili och vitlök.  I Tistelvinds Kimchi kommer vitlöken från Adam Paulsson på Sjökumla gård som odlar, torkar och skalar några hundra kilo vitlök åt oss varje år.  I samarbetet med Adam har vi tillsammans definierat vilka egenskaper hos vitlöken som är viktiga. Vitlöken ska gå lätt att dela, klyftorna ska vara lättskalade men utseendet är inte så viktigt. Vi hackar ned dem i vår kryddblandning. Samarbetet gör att vi tillsammans tagit fram en har en bra kvalitetsstandard för en bra lök.

Du kanske också är intresserad av