Nätsäckar med skördad vitlök hänger under tak för att torkas innan de delas och skalas.
Aktuellt

Vitlöken skördas – i Motala

Vitlöken i vår kimchi har inte rest lång så lång väg. Den kommer från Sjökumla gård utanför Motala där Adam Paulsson odlar och skördar vitlök.

Dela gärna!

Kimchi är en koreansk fermenterad sallad med mycket smak från ingefära, chili och vitlök.  I Tistelvinds Kimchi kommer vitlöken från Adam Paulsson på Sjökumla gård som odlar, torkar och skalar några hundra kilo vitlök åt oss varje år.  I samarbetet med Adam har vi tillsammans definierat vilka egenskaper hos vitlöken som är viktiga. Vitlöken ska gå lätt att dela, klyftorna ska vara lättskalade men utseendet är inte så viktigt. Vi hackar ned dem i vår kryddblandning. Samarbetet gör att vi tillsammans tagit fram en har en bra kvalitetsstandard för en bra lök.

Du kanske också är intresserad av

  • Aktuellt

    Nu lanserar vi Surkål med Sockertång. I samarbete med Hakefjordens havskultur har vi tagit fram en Surkål med Sockertång. Smakmässigt är det en ny dimension till surkål med mineral- och  umamismak. Näringsmässigt bidrar tången med protein, fibrer, mineraler och vitaminer.

  • Aktuellt

    Maj 2024 - nu lanserar vi en sommarfräsch produkt. Fermenterad morot kryddad med ingefära är en härlig smakkombination där den krispiga moroten får en känsla av citrus från ingefäran. Morot ingefära passar både i smoothies och till sommarsalladen. Du hittar den i välsorterade livsmedelsbutiker, framför allt större ICA butiker som har våra andra produkter. Morot ingefära går även att köpa online hos https://ekologiskfrukt.se/ .

  • Aktuellt, Fermenteringsfakta

    Är du nyfiken på att göra egen surkål (eller kimchi, eller gurka)? Undrar du hur man kan äta surkål eller hur länge den håller? Här har vi samlat ett gäng av de vanligaste frågorna och ger lite korta svar. Vill du ha djupare info är det bara att klicka sig vidare.