Surkålens dag firar vi den 18 september.
Aktuellt

18 september är Surkålens dag

Visste du att surkålens dag inträffar den 18 september. Det firar naturligtvis vi på Tistelvind med att stort Jipiiii.

Dela gärna!

Surkålens dag är kanske inte lika känd som kanelbullens dag (4 oktober) eller lika uppmärksammad som Fössta tossdan i mass då åtgången av Prinsesstårtor går i taket. Oavsett detta så är det surkålens dag den 18 september varje år, i alla fall sedan 2018 då hälsocoacherna Lotta Lagerqvist och Victoria Carinci från podcasten ”Hälsosnack med Lotta och Victoria” instiftade surkålens dag. Ett fantastiskt bra initiativ som förtjänar ett stort HURRA tycker vi på Tistelvind.

Du kanske också är intresserad av

  • Aktuellt, Tips & inspiration

    Förmodligen värdens bästa tillbehör till glögg. Låter det märkligt?? Det är faktiskt inte så konstigt - den söta och krispiga pepparkakan balanseras av den syrliga och krispiga surkålen, allt hålls samman av en krämig färskost. Garanterat en snackis på glöggminglet - och det bästa av allt - den är inte bara god - den är så nyttig så man kan ta två utan att det gör något......

  • Aktuellt, Tips & inspiration

    Hur gör man om man vill börja äta fermenterade produkter men inte riktigt är van vid den syrliga smaken? Här kommer några förslag hur du kan göra det enklare att skaffa en ny vana.

  • Aktuellt, Sponsring och samarbeten

    Vad är det första man tänker på om man ska springa 42 kilometer och genomföra en teaterföreställning - förmodligen inte surkål. Men det var vad vi sponsrade Teater Slava med.