Försöksuppsättning för Fermentation av baljväxter med multiparametrar
Aktuellt

Fermenterade linser – spännande produktutveckling

Vi gillar surkål, och vi gillar baljväxter – så varför inte testa att göra det bästa av de båda. Fermenterade linser, massor av snälla mjölksyrabakterier, fulla av protein och kostfibrer. Snart på en tallrik nära dig??

Dela gärna!

Fermentation av linser, det bubblar rejält.

Fermentation av linser, det bubblar rejält.

Det finns få saker som är så spännande som strategisk produktutveckling inom ett helt nytt produktområde. Och vad kunde väl vara bättre än nyttiga svenskodlade ekologiska linser från www.nordiskravara.se  som fermenterats på naturligt väg med mjölksyrabakterier.  Försöken pågår succesivt under 2023 och innebär både framsteg och bakslag. Spännande att både konsistens och smak kan bli så olika när  linserna verkar vara nästan identiska.

Hur smakar det då? Oliver tyckte någon. Som kokta linser men med ett behagligt tuggmotstånd sa en annan. Vi tror att de fermenterade linserna passar utmärkt i en matig sallad där syran och fibrerna sannolikt ger en mycket bra mättnadskänsla.

Du kanske också är intresserad av