Försöksuppsättning för Fermentation av baljväxter med multiparametrar
Aktuellt

Fermenterade linser – spännande produktutveckling

Vi gillar surkål, och vi gillar baljväxter – så varför inte testa att göra det bästa av de båda. Fermenterade linser, massor av snälla mjölksyrabakterier, fulla av protein och kostfibrer. Snart på en tallrik nära dig??

Dela gärna!

Fermentation av linser, det bubblar rejält.

Fermentation av linser, det bubblar rejält.

Det finns få saker som är så spännande som strategisk produktutveckling inom ett helt nytt produktområde. Och vad kunde väl vara bättre än nyttiga svenskodlade ekologiska linser från www.nordiskravara.se  som fermenterats på naturligt väg med mjölksyrabakterier.  Försöken pågår succesivt under 2023 och innebär både framsteg och bakslag. Spännande att både konsistens och smak kan bli så olika när  linserna verkar vara nästan identiska.

Hur smakar det då? Oliver tyckte någon. Som kokta linser men med ett behagligt tuggmotstånd sa en annan. Vi tror att de fermenterade linserna passar utmärkt i en matig sallad där syran och fibrerna sannolikt ger en mycket bra mättnadskänsla.

Du kanske också är intresserad av

  • Aktuellt, Tips & inspiration

    Förmodligen värdens bästa tillbehör till glögg. Låter det märkligt?? Det är faktiskt inte så konstigt - den söta och krispiga pepparkakan balanseras av den syrliga och krispiga surkålen, allt hålls samman av en krämig färskost. Garanterat en snackis på glöggminglet - och det bästa av allt - den är inte bara god - den är så nyttig så man kan ta två utan att det gör något......

  • Aktuellt, Tips & inspiration

    Hur gör man om man vill börja äta fermenterade produkter men inte riktigt är van vid den syrliga smaken? Här kommer några förslag hur du kan göra det enklare att skaffa en ny vana.

  • Aktuellt, Sponsring och samarbeten

    Vad är det första man tänker på om man ska springa 42 kilometer och genomföra en teaterföreställning - förmodligen inte surkål. Men det var vad vi sponsrade Teater Slava med.