Rader av små kålplantor, när den färdiga kålen levereras till Tistelvind väger huvudet upp till 8 kg och kan bli 24 burkar surkål.
Aktuellt

Många små kålplantor

Nyplanterade kålplantor ser inte mycket ut för världen men om några månader kommer de här små plantorna vara meterstora med ett kålhuvud på upp till 8 kg.

Dela gärna!

I februari beställer vi kål från våra leverantörer, de köper hem fröer och sår sedan, oftast i plugg, dvs små krukor, i växthuset. När vädret tillåter planterar man ut pluggen och låter kålen växa till sig. Jorden måste vara näringsrik  (man gödslar ofta med hönsgödsel) men även väldränerad så att regnvattnet rinner undan. Odlar man kål så måste man att ha möjlighet att bevattna fälten. Om inte så kan även kortare torrperioder förstöra skörden.

I augusti täcker kålbladen hela markytan.

I augusti täcker kålbladen hela markytan.

Du kanske också är intresserad av

  • Aktuellt, Tips & inspiration

    Förmodligen värdens bästa tillbehör till glögg. Låter det märkligt?? Det är faktiskt inte så konstigt - den söta och krispiga pepparkakan balanseras av den syrliga och krispiga surkålen, allt hålls samman av en krämig färskost. Garanterat en snackis på glöggminglet - och det bästa av allt - den är inte bara god - den är så nyttig så man kan ta två utan att det gör något......

  • Aktuellt, Tips & inspiration

    Hur gör man om man vill börja äta fermenterade produkter men inte riktigt är van vid den syrliga smaken? Här kommer några förslag hur du kan göra det enklare att skaffa en ny vana.

  • Aktuellt, Sponsring och samarbeten

    Vad är det första man tänker på om man ska springa 42 kilometer och genomföra en teaterföreställning - förmodligen inte surkål. Men det var vad vi sponsrade Teater Slava med.