Hummus med syrad rödkål
Krämig hummus med balanserad syra från fermenterad rödkål, i samarbete med Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Du behöver:
500 gr kokta kikärtor
1 st stor kokt rödbeta
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tahini
0,5 dl olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk spiskummin
0,5 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl syrad rödkål
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till en slät smet.
Smaka av med mer salt eller balansera syran med mer citron eller rödkålspad.
Servera till en sallad, soppa eller bre på en smörgås.
Du kanske också är intresserad av
Recept
Enkel och smakrik varm macka , krämig smält ost i perfekt balans med krispig syrlig Kimchi. Det optimala mellanmålet.
Recept
Vill du göra en krämig, syrlig fruktsmoothie, som även innehåller blomkål och snälla bakterier? Då ska du testa Madelenes recept nedan. Sen är kan du inte sluta äta!