
Ungersk grillkorv i baguette med surkål – i samarbete med Jävligt Gott
Veganska grillkorvar som serveras i baguette med en surkålscoleslaw och en ungersk het tomatsås kryddad med kummin och vitlök. Jävligt Gott!
Surkålsslaw
6 dl surkål
2 dl majonnäs
1,5 msk dijonsenap
salt och peppar
Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och senap.
Ungersk tomatsås
3 klyftor vitlök
1 röd chili
1 tsk kumminfrön
1 msk rökt paprikapulver
400 g passerade tomater
2 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
Salt efter smak
Olivolja till stekning
- Skala och skiva vitlök. Skölj och skiva chilin. Fräs i olivolja tillsammans med kumminfrön och paprikapulver i 1-2 minuter tills allt doftar gott.
- Häll ner passerade tomater, socker, vinäger och salt och rör om.
- Låt puttra i 30 minuter på låg värme tills såsen tjocknar ihop. Smaka av med salt, socker och ev. lite vinäger om den är för söt.
Korvarna
2 långa baguetter
6 st vegokorvar, gärna kryddiga!
- Skär baguetterna i tredjedelar och gröp ur dem 4/5 delar igenom från ena sidan.
- Fyll baguetterna först med lite tomatsås, därefter med surkålsslaw och sist med varsin vegokorv. Korven kommer pressa upp både sås och surkålsslaw, men om du vill kan du alltid toppa med lite till så det ser snyggt ut.
- Ät genast!
Receptet och foto av Gustav Johansson på JävligtGott.se.
Mer recept och inspiration
Recept
Här kommer ett supergott recept som passar bra att tillaga en vardagsmiddag när idéerna brister!
Recept
Det här är ett recept från måltidsekologen Ola Albrektsson. Han upplever att mycket av julmaten består av väldigt många tunga och kraftiga smaker från alla de traditionella rätterna, det är mycket kött, fisk, fett och grädde. Därför behövs en smakbrytare med hög syra som ger en fräschör mellan köttbullarna och Janssons frestelse. Därför ska vi blanda ihop en härlig sallad med basen på syrad rödkål.