Strimlad vitkål på väg att bli surkål
Gör din egen surkål

Gör din egen surkål med Tistelvinds recept

Att göra sin egen surkål är både enkelt och roligt. Endast tre ingredienser behövs – salt, kål och tålamod. Det finns några fallgropar men även knep för att det ska bli bra. Här beskriver vi hur vi gör vår surkål på Tistelvind.

Dela gärna!

Tistelvinds recept på Surkål Original

700 kg vitkål (vi använder oftast sorten krautman men även andra sorter funkar)

12 kg salt (vi använder havssalt)

2 liter kummin

2 liter enbär

Gör så här:

Strimla kålen, blanda kontinuerligt i saltet och kryddorna. Packa ned kålen i en lämplig förpackning, vi använder öppna IBC containrar som tar 700 kg kål. När kålen saftat sig, lägg på en plastpåse med vatten. Vänta 6 veckor till 12 månader. Lägg på burk och njut.

Du kanske också är intresserad av