Inspiration och recept med fermenterade grönsaker
Här har vi samlat våra bästa tips på hur du enkelt kan äta mer syrade grönsaker och på så sätt få i dig mer goda mjölksyrabakterier. Upptäck oväntade användningsområden och delikata smaker!
Recept
Veganska grillkorvar som serveras i baguette med en surkålscoleslaw och en ungersk het tomatsås kryddad med kummin och vitlök. Jävligt Gott!
Recept
Det här är ett recept från måltidsekologen Ola Albrektsson. Han upplever att mycket av julmaten består av väldigt många tunga och kraftiga smaker från alla de traditionella rätterna, det är mycket kött, fisk, fett och grädde. Därför behövs en smakbrytare med hög syra som ger en fräschör mellan köttbullarna och Janssons frestelse. Därför ska vi blanda ihop en härlig sallad med basen på syrad rödkål.
Recept
En mjuk näringsrik soppa som mättar, mjuk och rund i smaken med en balanserad syra, full av snälla bakterier och med dijonkräm som ger det extra goda på toppen, framtagen av Rawfoodexperten Erica, @rawfoodbyerica
Recept
Krämig hummus med balanserad syra från fermenterad rödkål, i samarbete med Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Recept
Här kommer ett supergott recept som passar bra att tillaga en vardagsmiddag när idéerna brister!